Waarom deze Pundit Sees Bitcoin’s Market Cap Apple’s overtreft binnen 7 jaar

Een pro-Bitcoin crypto-analist Timothy Peterson zegt dat de marktcap van Bitcoin „waarschijnlijk“ die van Apple zal overtreffen, de voorraad van S&P 500 met de meest eminente marktcap binnen 7 jaar. Dit is gebaseerd op de groeitendens van Bitcoin in de afgelopen tien jaar. Het patroon van deze voor de toekomst verwachte groei laat zien dat Bitcoin veel steiler is dan die van Apple en deze binnen de periode van 7 jaar zal overschrijden.

„#Apple zit bovenop de S&P 500 in de marktkapitalisatie. #bitcoin’s aangegeven marktcap zal waarschijnlijk binnen 7 jaar boven de $AAPL uitkomen op basis van de trends van de afgelopen 10 jaar. Dat zal de mensen wakker schudden. Geen van beiden zullen #gold tegen die tijd niettemin overtreffen,“ hij schreef op Tjilpen.

Goud nog steeds vooruit

Goud is een grote concurrent van Bitcoin geworden, want velen beschouwen Bitcoin Trader als een waardeketen, net als goud. Terwijl Bitcoin nog maar net uit de grond is gekomen, bestaat goud al eeuwenlang als belegging en heeft het momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $9 biljoen. Apple daarentegen heeft een marktkapitalisatie van iets meer dan $1 biljoen, die volgens Peterson binnen 7 jaar door Bitcoin zal worden overwonnen. Voor goud kan het echter langer duren voordat Bitcoin de grens heeft bereikt.

Ondanks dit grote verschil in marktwaardering tussen de twee activa heeft Bitcoin een veel beter rendement op de investering. Dit kan de reden zijn dat veel meer beleggers de cryptokapitaalruimte betreden, met name voor Bitcoin, om binnen een korte periode relatief snel voordeel te behalen. Als de prognose van Peterson geldig blijkt te zijn, kan het slechts een kwestie van tijd zijn voordat Bitcoin ook het goud overtreft, omdat de crypto-ruimte met ongekende snelheid groeit.

Andere voorspellingen

Peterson gebruikt gegevens uit het verleden om voorspellingen voor de toekomst te doen met behulp van wiskundige methoden. Hij had eerder voorspeld dat de prijs van Bitcoin nooit meer onder de $10.000 zou kunnen komen. Hij heeft ook voorspeld dat Chainlink (LINK) waarschijnlijk tegen het einde van 2020 $32 zal bedragen.

Hij heeft veel vertrouwen in de toekomstige groei van Bitcoin en zijn voorspellingen over de eventualiteit ervan zijn meestal al gerealiseerd. Hoe snel deze voorspelling uitkomt valt nog te bezien, maar crypto-investeerders en -liefhebbers zullen er zeker naar uitkijken.