JPMorgan tänkande huvud ansluter sig till kryptovaluta

Ripple (XRP) tänker stort: ​​JPMorgan tänkande huvud ansluter sig till kryptovaluta

Ja, jag godkänner att få e-postmeddelanden enligt din integritetspolicy.

Kommer Connor att vara en spelväxlare? – Ripple Company (XRP) har meddelat ankomsten av ett stort finansbolag, som kommer att gå med i företagets styrelse. Sandra O’Connor kommer således att ge företaget fördelen av sin expertis inom regleringen.

En veteran med en rik karriär

Sandra „Sandie“ O’Connor gick nyligen i pension som chef för regleringsfrågor på JP Morgan Chase & Co., efter en 30-årig karriär i organisationen. Enligt CoinTelegraph är hon en erkänd Bitcoin Future expert en inom finansbranschen, med unik kunskap om vägen.

”Hans stora nätverk och fördjupade förståelse för marknader, kapitalflöden och bankbranschen ger honom värdefull och unik kunskap när nya policyer och regler tar form i USA. “

Brad Garlinghouse, VD för Ripple

Förutom sin bakgrund på JP Morgan är O’Connor också ordförande för Global Financial Markets Association och för Salzburg Global Seminar Financial Services Forum Advisory Board. Bland annat är hon ordförande för styrelsen för YMCA i Greater New York och har utsetts flera gånger till listorna över de 25 mäktigaste bank- och finanskvinnorna i USA.

Idag går Sandra O’Connor därför med i Ripple-äventyret som styrelseledamot.
Krusning i defensiven

Ankomsten av Connor till Ripple-teamet låter som goda nyheter för företaget, som vill använda blockchain-teknik och XRP-kryptokurrency för att ytterligare minska överföringskostnaderna och få tillgång till nya marknader.

Faktum är att företaget för närvarande har vissa svårigheter. För flera månader sedan fördömde före detta Ripple-vd Chris Larsen USA: s fientliga attityd gentemot kryptovalutor. En lång kamp med några förargade investerare har också varit en del av Ripples dagliga juridiska rådgivning i flera år.