Bitcoin wint 7,8%, overtreedt $34.000-markering als rally zich uitstrekt tot in het nieuwe jaar.

De munt bereikte zo veel zoals 7.8 percenten aan $34.182.75, alvorens aan ongeveer $33.970 vanaf 3:05 p.m. op Zondag in Singapore uit te glijden.
Onderwerpen

De munt ,,zal op de weg aan $50.000 waarschijnlijk in het eerste trimester van 2021 zijn,“ bovengenoemde Antoni Trenchev, leidende partner en mede-stichter van Nexo in Londen, dat zich als grootste crypto geldschieter van de wereld miljard.

Heb je geluk? Bitcoiners die de rally hebben gemist, zijn opgelucht en hebben spijt…
Bitcoin topjes $23.000; kan oplopen tot ongeveer $400.000, zegt de analist.
Uitgelegd: Waarom crypto’s wereldwijd aan valuta winnen te midden van bitcoin rally
Govt plant wet om cryptocurrency handel te verbieden; Kabinet om beweging te bespreken
Bitcoin off recordhoogtepunten, daling van 7% in de volatiele handel

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocentrische valuta, heeft de $34.000 overschreden, slechts enkele weken na het passeren van een andere belangrijke mijlpaal.

De munt won maar liefst 7,8 procent aan $34.182,75, alvorens uit te glijden naar ongeveer $33.970 vanaf 15.05 p.m. op zondag in Singapore. Het ging bijna 50 percenten in December vooruit, toen het $20.000 voor het eerst doorbrak.

De recentste aanwinsten hoogste een oog-knallende verzameling voor de controversià „le digitale activa in 2020, die scherp na een strenge neerstorting in Maart terugkaatsen die het 25 percenten amid de coronaviruspandemie zag verliezen.

De munt ,,zal op de weg aan $50.000 waarschijnlijk in het eerste trimester van 2021 zijn,“ bovengenoemde Antoni Trenchev, leidende partner en mede-stichter van Nexo in Londen, dat zich als grootste crypto geldschieter van de wereld factureert. De ,,institutionele investeerders die op hun bureaus deze week terugkeren zullen waarschijnlijk prijzen verder na het kleinhandels kopen over de vakantie opvoeren, zei hij.

Bitcoin is meer en meer ,,omarmd in meer globale investeringsportefeuilles aangezien de houders zich voorbij technologiegeeks en speculanten uitbreiden,“ de grondstoffenstrateeg Mike McGlone van de Intelligentie Bloomberg vorige maand in een nota schreef. Voorstanders van de munt hebben ook het verhaal aangegrepen dat de munt zou kunnen fungeren als een opslagplaats van rijkdom te midden van de veronderstelde ongebreidelde centrale-bankgelddruk, zelfs als de inflatie meestal gedempt blijft.

Bitcoin zou uiteindelijk moeten stijgen tot ongeveer $400.000, vertelde Scott Minerd, chief investment officer van Guggenheim Investments, Bloomberg Television in een interview van 16 december.

Toch zijn er redenen om voorzichtig te zijn, mede omdat Bitcoin nog steeds een dunbevolkte markt is. De munteenheid daalde tot 14 procent op 26 november te midden van waarschuwingen dat de activaklasse achterstallig was bij een correctie. De grote aanloop in de koers in 2017 werd gevolgd door een 83 procent routering die een jaar duurde.